Το Palo Santo η Bursera Graveolens είναι ένα τροπικό δέντρο Αυτό το ιερό ξύλο αναπτύσσεται κυρίως στο το Περού, Λατινική Αμερική και τον Ισημερινό,από το οποίο παίρνουμε τα κλαδάκια του, τα οποία όταν καίγονται, έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το μυαλό, το πνεύμα και -κατά συνέπεια- το σώμα μας. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από αυτόχθονες λαούς σε σαμανικές τελετές ενώ τα τελευταία χρόνια αυτό το θαυματουργό ξύλο έχει γίνει αγαπητό ακόμη και στην Ευρώπη.

Το δέντρο αυτό θεωρείται ιερό και τα φύλλα του προστατεύονται. Κανείς δεν μπορεί να το κόψει. Οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μόνο το ξύλο που έχει ήδη πέσει στο έδαφος από ενήλικα δέντρα και έχουν αποξηραθεί με φυσικό τρόπο. Εκτός από τους ειδικούς θεραπευτές που εργάζονται με τις ενέργειες και που χρησιμοποιούν αυτό το θεραπευτικό φυτό για αρκετό καιρό, υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που προσεγγίζουν το Palo Santo, για να βρουν ευεξία και να απομακρύνουν το άγχος και την αρνητικότητα από τη ζωή τους.

Το Palo Santo στο Περού ρυθμίζεται από την SERFOR, μια κυβερνητική αρχή που προστατεύει και φροντίζει την περουβιανή χλωρίδα και άγρια ​​ζωή. Το 2006, η κυβέρνηση του Περού χαρακτήρισε το Bursera Grololen (palo santo) προστατευόμενων ειδών με το διάταγμα 043-2006-AG, απαγορεύοντας την κοπή ζωντανών δέντρων και επιτρέποντας μόνο τη συλλογή φυσικών πεσμένων ή νεκρών δέντρων. Η SERFOR ρυθμίζει για την συλλογή αυτού του ξύλου όταν το δέντρο έχει ήδη πεθάνει λόγω της φύσης του. Ο τρόπος που κάνουν την συλλογή δεν επηρεάζει το περιβάλλον και έτσι πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο εξαφάνισης.

Τι είναι το Palo santo

Είναι ένα ξηρό ξύλινο ραβδί από το δέντρο που φέρει το όνομά του, και το οποίο μπορείς να κάψεις σαν λιβάνι, προκειμένου να ακολουθήσεις μια τελετή ευεξίας και καθαρισμού στο σπίτι.

Πώς να το κάψεις και πώς να το χρησιμοποιήσεις ως τελετουργικό ευεξίας

Το ραβδί Palo Santo χρησιμοποιείται καίγοντάς το έτσι ώστε να γίνονται αντιληπτά τα αιθέρια έλαια του φυτού. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, πρέπει να κάψεις το ένα άκρο του ξύλου μερικές φορές, έχοντας έτσι μια προοδευτική καύση που περιλαμβάνει τόσο το ξύλο όσο και τη ρητίνη που περιέχει, προκειμένου να εκπέμπουν μαζί έναν αρωματικό καπνό. Το κλασικό τελετουργικό περιλαμβάνει το πέρασμα του καπνού του Palo Santo σε όλο το σπίτι, κάνοντας παύση στις γωνίες όπου μπορεί να συσσωρευτεί η αρνητική ενέργεια, φροντίζοντας να αφήσεις ένα παράθυρο ανοιχτό, ώστε να φεύγει.

Ποιες είναι οι ιδιότητές του

Το Palo Santo εξουδετερώνει τις αρνητικές ενέργειες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές ψυχολογικές καταστάσεις όπως κακή διάθεση και συναισθηματικές δυσκολίες. Χρησιμοποιείται επομένως για τον καθαρισμό του σπιτιού που πλήττεται από αυτές τις ενέργειες. Χρησιμοποιείται επίσης για να μας ηρεμήσει από το άγχος, να επιφέρει γαλήνη, ψυχοσωματική χαλάρωση και διαλογισμό. Πιστεύεται επίσης ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, προωθώντας τη χαλάρωση των μυών και απελευθερώνοντας συσσωρευμένες εντάσεις από το σώμα μας.

Κάθε δέσμη Ιερού Ξύλου που προσφέρει το Khipu έχει αποξηραθεί και δεθεί χειροποίητα χρησιμοποιώντας πάντοτέ την καλύτερη ποιότητα βοτάνων. Η δέσμη των ξύλων συνοδεύεται με ένα κομμάτι  Χαολίτη,ενός λίθου  που προάγει τη θετική ενέργεια και σκέψη καθώς διαλύει την αρνητικότητα, απελευθερώνει τον κάτοχο του από τον εγωισμό, το μίσος και την οργή.

Το Ιερό Ξύλο που χρησιμοποιούμε έχει την σήμανση βιωσιμότητας από την SERFOR από την Εθνική Δασική Υπηρεσία και Άγρια Ζωή του Περού ως High resin Palo Santo.