Sage apiana, πιο γνωστό ως λευκό φασκόμηλο η φασκόμηλο Καλιφορνιας, Είναι ένα φυτό με διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες που σήμερα καλλιεργείται σχεδόν παντού στον κόσμο. Ωστόσο, μπορεί να βρεθεί σε αφθονία σε χώρες της αμερικανικής ηπείρου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία ή η Κολομβία.

Είναι αρκετά εύκολο να αναγνωρίσετε το λευκό φασκόμηλο, καθώς συνήθως γίνεται θάμνος που μπορεί να αναπτυχθεί σε σημαντικό ύψος. Στην πραγματικότητα, Υπάρχουν κάποια είδη φασκόμηλου που έχουν μέγεθος ακόμη περισσότερο από ενάμισι μέτρο. Σε αντίθεση με άλλα φαρμακευτικά φυτά, το sage apiana έχει λίγα άνθη και το χρώμα του δεν είναι έντονο αλλά μάλλον υπόλευκο.

Το λευκό φασκόμηλο είναι ένα εύκολο φυτό, που δεν απαιτεί υπερβολική φροντίδα και έχει όμορφα λουλούδια μόλις ανοίξουν τα πέταλά τους. Επί πλέον, Χρησιμοποιήθηκε από διαφορετικούς αρχαίους αμερικανικούς πολιτισμούς για τη θεραπεία ασθενειών. Σήμερα χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένα καλλυντικά.

Ιστορικά, το φασκόμηλα Χρησιμοποιήθηκε από αμερικανικούς πολιτισμούς για τα μεγάλα οφέλη του για τον άνθρωπο. Ομοίως, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ιδιότητες αυτού του φυτού

Ο καθαρισμός του σπιτιού σας με φασκόμηλο μπορεί να είναι θεραπευτικός και συγχρόνως ευεργετικός για όλους όσους ζουν εκεί, είτε μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι είτε απλά επιθυμείτε να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια.

Η χρήση του αναδυόμενου καπνού για καθαρισμό είναι μια πολύ παλιά παράδοση που χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο όπως στην Αίγυπτο, Ινδία, Ρώμη, Ελλάδα και σε πολλούς άλλους. Το κάψιμο λευκού φασκόμηλου αποτελεί την πιο γνωστή πρακτική εξαγνισμού των Σαμάνων.

Η θεωρία πίσω από την πρακτική είναι ότι ο καπνός προσεγγίζει την αρνητική ενέργεια, συνδέεται μαζί της και καθώς εξαφανίζεται παίρνει μαζί του και την αρνητική ενέργεια. Πιστεύεται ότι η “κακή” ενέργεια απελευθερώνεται στη συνέχεια σε μια άλλη διάσταση για να αλλάξει και να μεταμορφωθεί σε κάτι πιο θετικό.

Στις σαμανικές πρακτικές, ο καπνός από φασκόμηλο πιστεύεται ότι απαλλάσσει από τα “κακά” πνεύματα, τις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα και μπορεί να κρατήσει μακριά τις αρνητικές ενέργειες. Το φασκόμηλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τις αύρες, τα αυτοκίνητα, τον χώρο εργασίας σας, τα ρούχα, τα κοσμήματα και τους κρυστάλλους.

Η τελετουργία:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος που καθαρίζετε είναι καλά αεριζόμενος. Κρατήστε όλες τις πόρτες των δωματίων στο σπίτι ανοιχτές, ακόμα και τα παράθυρα.
  • Καθαρίστε και τακτοποιήστε το χώρο που θέλετε να εξαγνίσετε. Η  ακαταστασία εμποδίζει τη ροή θετικής ενέργειας και δίνει στις αρνητικές ενέργειες μέρη για να κρυφτούν.
  • Ορίστε την πρόθεσή σας: αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Δημιουργήστε ένα μάντρα ανάλογα με το τι επιθυμείτε να πετύχετε, για παράδειγμα “γεμίζω αυτό το σπίτι με φως, αγάπη και θετική ενέργεια, και μόνο αυτό που έχει αυτή τη δόνηση είναι ευπρόσδεκτο σε αυτόν εδώ τον χώρο”.
  • Πάρτε το ματσάκι ή τα ματσάκια σας από φασκόμηλο και ανάψτε την άκρη τους, μόλις ανάψει η φλόγα σβήστε την απαλά και επιτρέψτε στον καπνό να αναδυθεί. Κρατήστε το μπολ κάτω από το φασκόμηλο για να πέσει η στάχτη μέσα. Βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν είναι πλαστικό!
  • Όταν εξαγνίζετε ανθρώπους, κάντε το πρώτα τον εαυτό σας και στη συνέχεια στους άλλους μετακινώντας τον καπνό γύρω από το περίγραμμα του σώματος.
  • Εάν καθαρίζετε ένα σπίτι ξεκινάτε περπατώντας από την άκρη του κάθε δωματίου, βεβαιώνοντας ότι έχετε περάσει από όλες τις γωνίες. Συνεχίστε να λέτε το μάντρα σας.
  • Αφού έχετε ευλογήσει κάθε δωμάτιο ή τον εαυτό σας, τοποθετήστε την άκρη του φασκόμηλου σε λίγο νερό για να σταματήσετε τον καπνό.
  • Αν το φασκόμηλο σας έχει τελειώσει, θάψτε το υπόλειμμα στον κήπο ή σε μια γλάστρα. Εάν υπάρχει στάχτη στο μπολ σας, ξεπλύντε στον νιπτήρα.
  • Μπορείτε να ολοκληρώσετε την τελετουργία σας με μερικά αναμμένα ρεσώ- συνήθως λευκά- για φως, αγάπη και διαύγεια μαζί με αρωματικά στικ.

Κάθε δέσμη βοτάνων που προσφέρει το Khipu έχει αποξηραθεί και δεθεί χειροποίητα χρησιμοποιώντας πάντοτέ την καλύτερη ποιότητα βοτάνων.

Aνακάλυψε μερικά από τις πιο μοναδικά και δημοφιλή βότανα όπως White Sage, Pine, Mugworth και Yerba Santa η αλλιώς το ιερό Βότανο.